Jump to content

Hatalmas SSD-ket ígér a Samsung

2015. 08. 11. 13:00

Mit gondolsz, sikerülne minden beszúfolni a Samsung által ígérgetet 2 TB-nyi SSD-re? Ha nem, akkor se csüggedj nagyon, ez még csak valami sokkal nagyobbnak a kezdete.

A koreai technológia óriása nemrégiben kezdte meg első 256 gigabites (32 GB) 3D függőleges flash memóriájának gyártását, mely megduplázza a korábbi rekord kapacitást. Az új technológiának köszönhetően a számos terabájt tárhellyel rendelkező SSD-k praktikus megoldássá válhatnak az otthoni, asztali számítógépek repertoárjában is. Nem beszélve arról, hogy a telefongyártók is örömmel paszíroznának be több tárhelyet készülékeikbe helytakarékosan.

Lehetséges, hogy ha éppen SSD vásárlásra készülsz, még érdemes várnod egy kicsit. A Samsung ígérete szerint a gyártás hatékonysága 40%-kal nőtt, így remélhetőleg nem kell kétszer annyi terabájtért kétszer annyit kifizetned.

A cég szeretné, ha a 256-gigabit flash 2015 maradékában már hódítana, így hamarosan egy sor eszközben (Samsung és más márkák) találkozhatsz vele az elkövetkező hónapok folyamán.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra