Jump to content

Profi szintű Intel Xeon processzorok laptopokhoz

2015. 08. 09. 10:00

Az Intel Xeon processzorjai eddig inkább az adatközpontok repertoárjában szerepeltek, ám a chipgyártó óriás most először egy laptopok számára készült Xeon processzor családot is bejelentett E3-1500M v5 néven.

A Skylake mikroarchitektúrával felszerelt fél lesz a kemény munka felelőse, mely az olyan profi szintű munkákst végzi, mint a renderelés, ám továbbra is elég vékony marad az alkatrész, hogy a karcsú és könnyed laptopokban is elférjen. Az új sorozat processzorai a Xeon széria valamennyi lényeges jegyét magukon viselik a hibakorrigáló memóriától a távoli menedzsmentig, ám emellett egy sor más olyan feature-rel is rendelkeznek, melyekre minden magára valamit is adó techmán ráharap, mint a Thunderbolt 3. Ha szeretnéd használhatsz két 4K képernyőt dualmonitorként, USB-C eszközöket és még sok mást egyetlen porton keresztül.

A cég még nem árult el mindent az E3-1500M-ről, mellyel az első laptopok az ősz folyamán érkeznek. Úgy látszik az Intel is kezd egyre jobban a laptop piac felé hajlani, mely egy jelenleg nagyban felfele ívelő ágazat köszönhetően az egyre mobilisabbá váló munkavégzésnek.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra