Jump to content

Microsoft Outlook és Translator okosórákra

2015. 08. 07. 16:00

A Microsoft egy sor produktivitást segítő appot adott ki viselhető készülékekre nemrégiben. A dolog érdekessége, hogy nem a sajátmárkás Bandről van szó, hanem az Android Wear okosórákról és az Apple Watch-ról is.

Az Apple Watch-ra érkező Microsoft termékek közül az első az Outlook, melynek köszönhetően teljes emaileket olvashatsz a készüléken és válaszolhatsz rájuk előre elmentett szövegekkel vagy szóban diktált reakciókkal. Cupertino viselhető kütyüjén emellett hamarosan kipróbálhatod a Wunderlist applikációt is, mely segít praktikus formában összefoglalni teendőid listáját. Ezt követi a Yammer privát szociális háló, mely az iOS 8 Handoff feature-jét is kihasználja majd egy iPhone-nal.

Az Android Wear készülékeknek a OneNote és a OneDrive frissített verziói jutnak. A felhő alapú szolgáltatás innentől mindig egy az elmúlt 30 napban feltöltött képet használ majd watch face-ként, valahányszor aktiválod a készüléket. Ami a OneNote-ot illeti, az is mindig a legfrissebb jegyzeteket hozza majd fel elsőként, melyeket utoljára olvastál az órán.

Végül, de nem utolsó sorban a Microsoft mindkét platformon elérhetővé tette a Translator applikációt is, melynek elég ha beszélsz az órához, máris képes 50 nyelvre fordítani belőle. Az appban kitűzheted a néhány legtöbbet használt mondatodat, így egyszerűbb lesz megtudakolni „merre van a mosdó” vagy segítséget kérni, mert eltévedtél.

A fent említett alkalmazások a Yammert leszámítva, már letölthetőek a iTunes és Google Play szolgáltatásokon keresztül.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra