Jump to content

Qualcomm: kiszivárgott a Snapdragon 820

2015. 08. 06. 16:00

Úgy látszik a Qualcommnál idő előtt bújt ki a macska a zsákból, így a tervezettnél korábban ismerkedhetett meg a világ a készülő új mobil chippel, a Snapdragon 820-szal.

Pan Jiutang, analitikusnak köszönhetjük, a nemrégiben a Weibo-n keresztül közzétett információkat, melyek minden lényeges dolgot tartalmaznak az új processzorral kapcsolatban, így a Qualcommnak már nem sok bejelentenivalója lesz az alkatrész megjelenésekor a hónap végén.

Kezdjük a fontosabb részletekkel. A 820 új Hydra CPU-ja 35%-kal lesz gyorsabb, mint a 810-é, mely a Qualcomm jelenlegi csúcskategóriás processzora. A 820 Adreno 530 grafikai processzora emellett 40%-kal gyorsabb és 30%-kal energiahatékonyabb, mint elődjéé. Emellett az új chip a maga 14 nanométerével is jócskán lehagyja a 20 nanométeres 810-et.

A 820 fejlesztései körülbelül a szokásosak és az igazat megvallva valószínű, hogy az emberek többsége nem sok változást fog látni a legújabb darab és elődje közt teljesítményben. Ennek ellenére az előrelépések lehetőséget adnak komplexebb telefonos, tabletes alkalmazások és játékok létrahozására, melyeket eddig a jelenleg elérhető chipek gyengeségei visszafogtak.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra