Jump to content

Huawei TalkBand B2 - kipróbáltuk

2015. 07. 26. 10:00

A kínai Huawei meg sem várta a szokásos, egyéves kiadási ciklust, máris bejelentette a Mobile World Congress 2015 eseményén headset-fitnesz karperec kombinációjának második kiadását, a Huawei TalkBand B2-t, mely elsősorban külsejét tekintve, radikális váltás elődjéhez képest. Az okos kiegészítőt mi is kipróbáltuk és készen állunk rá, hogy megosszuk veled személyes tapasztalatainkat.

A kidobozolás után a designnal szemeztünk és arra a konklúzióra jutottunk: ideje némi csodálattal adózni a Huawei designereinek. A sportos irányvonalhoz képest 180 fokos fordulattal egy elegáns kiegészítő született a kínaiak műhelyében, melyet inkább ékszer vagy divatos bizsu kategóriába sorolnánk, mintsem a fitnesz kütyük közé. A szíj mindkét változata biztosan tartja a készüléket a csuklón (még egy vékony, női kézen is). Szerény negatívum a kövérkés 12 miliméteres vastagság és a nehézkes, bár megszokható 32 grammos súly.

Tovább vizsgálódva bekapcsoltuk a készüléket, így felvillant a 0,73”-os, 128 x 88 pixeles felbontású PMOLED érintőkijelző, mely monokróm színekben közli az időt, dátumot, Bluetooth kapcsolatot és töltöttségi szintet. A kijelző életre kelthető a nyomógomb segítségével vagy egy csukómozdulattal, ám erős napfényben nehezen olvasható. A teszteléshez a Huawei legújabb csúcskategóriás készülékéhez, a P8-hoz csatlakoztattuk a TalkBand B2-t.

A menüben kalandozva találkoztunk a tevékenységfigyelő opciókkal, melyek közt a lépés- és kalóriaszámlálás mellett az alvás monitorizálása szerepel. Az egyes módok közül az automatika választja ki az aktuális tevékenységet: a gyorsulásmérővel, giroszkóppal felszerelt kütyü hattengelyes mozgásérzékelésével önállóan eldönti, kocogsz vagy bicajozol. Emellé igazi plusz az alvásfigyelés, mely tájékoztat, milyen gyorsan aludtunk el és mennyi időt töltöttünk mély álommal vagy felületes szendergéssel.

Ezután következett a Bluetooth headset tesztje. A kütyü két telefon csörgését képes fogadni, melynek során kijelzi a hívó számát és nevét. A távrecsegés elutasítható az oldalsó gomb nyomva tartásával, míg a hívás fogadásához elég kipattintani a készüléket a szíjból. A beszélgetés kényelmét egy jó minőségű mikrofon és egy praktikus füldugó szavatolja.

A hívásokkal ellentétben a Talkband B2 nem értesít az emailekről, Facebook üzenetekről, ám zenét hallgathatunk rajta (noha hangerő szabályozás és számváltás nélkül), sőt a másfél óra alatt feltölthető 95 mAh-es akku 4-5 napig bírja. Strapatűrés tekintetében a Talkband B2 IP57 besorolást kapott, így porálló, ám az egyméteresnél nagyobb vízmélységet megsínyli. Hivatalosan a készülék fekete és fehér színben műanyag szíjjal 49.990 forintért kapható, az arany színű változat ára 59.990 forint. A Talkband B2 jelenleg az Android és iOS rendszerekkel kompatibilis. A készüléket multifunkciós jellege, az elegáns design, a praktikus Huawei Wear applikáció és a tevékenységfigyelés automotizált működése teszi egyedivé.

Írta: Ambróz Nóra; fotó: huawei.com