Jump to content

Az LG nagyban mer fogadni a hajlékony kijelzőkre

2015. 07. 24. 16:00

Egyre több okostelefon, TV és viselhető kütyü, mint az Apple Watch tér át az OLED kijelzők haználatára, ám csak két cég van a világon, akik nagy tömegben gyártják őket – a Samsung és az LG. Az LG most nagyban befeketett a hajlékony kijelzők gyártásába egy hatalmas koreai részleg megnyitásával.

Az LG szeretné megőrizni helyét a gyártás élvonalában, így 1,05 trillió wont, azaz mintegy 255 milliárd forintot fektetett be egy új koreai OLED gyár létrehozásába. 2017-től kezdőden az itteni gyár mintegy négyszerese annyi kijelzőt lesz képes gyártani, mint a jelenlegi köszönhetően a kibővült lehetőségeknek. A műanyagalapú kijelzőket elsősorban kisebb, következő generációs készülékekre szánja az LG, melyek haszonsíthatnák, annak hajlékony jellegét, így főként telefonokra és hordható elektronikára érdemes gondolnunk.

A legtöbb LG és Samsung csúcskategóriás okostelefon és óra máris OLED kijelzővel rendelkezik (P-OLED és AMOLED). Közülük főleg az LG G Flex 2, a banánfon és a Samsung Galaxy S6 Edge használja ki a technológia flexibilis jellegét. Más cégek esetében példaként a Vivo X5, az Oppo R7 és a Motorola Moto X második generációja juthat eszünkbe az OLED-alapú kijelzőkről.

Az LG a nagyobb, tévéméretű kijelzők számára később egy másik gyárat is szeretne létesíteni. A Samsung nemrégiben szintén egy még nagyobb összeget, 3,6 milliárd dollárt, azaz 1022 milliárd forintot költött az OLED-gyárak fejlesztésére.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra