Jump to content

Az Apple markában van máris az okosórapiac 75%-a

2015. 07. 23. 16:00

Az Apple Watch eladásáról még mindig nem láttak napvilágot a hivatalos számok, ám így is sokat sejtünk a sikerről. A piackutatással foglalkozó Strategy Analytics szerint Cupertino okosórái közül mintegy 4 millió darab talált gazdára 2015 második negyedében.

A sikeres eladások eredményeként sejthető, hogy az Apple mintegy 75%-ban uralja az okosórák piacát világszerte, annak ellenére, hogy csak április végén csatlakozott a mezőnyhöz. A Strategy Analytics arra is rámutatott, hogy javarészt a Watch-nak köszönhető, hogy a világon megvásárolt okosórák száma 457%-kal nőtt egyik évről a másikra.

Ezzel szemben az év második negyedének nagy vesztese a Samsung volt, aki nem csak visszaesett a második helyre, de összesen csak 400 000 darabot okosórát értékesített.

Noha az Apple maga még mindig nem nyilatkozott róla, hogy is megy a Watch eladása, mégis a cég egyik fontos pénzügyi vezetője, Luca Maestri tegnap elárulta, hogy az óra jócska egymilliárd dollárt hozott a negyedéves bevételekben. Ez alapján ugyan lehet matekozni és tippelgetni, hogy merre, mennyi Watch kelt el, ám mégis jobban örülnénk, ha végre az Apple részéről hallanánk egy szép nagy, hivatalos számot.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra