Jump to content

A Panasonic kompakt zászlóshajója: Lumix GX8

2015. 07. 18. 16:00

Mindössze két hónap telt el azóta, hogy a cég bemutatta a G7 Micro Four Thirds kamerát, ám a Panasonic máris tovább bővíti kompakt készülékeinek felhozatalát egy igazi zászlóshajóval, a Lumix GX8-cal.

A fényképező egészen jól tűri a strapát, így nem árt neki sem a por, sem a ráfröccsenő víz. A GX8 fontosabb tulajdonságai a 20,3 megapixeles Digital Live MOS szenzor, a Venus Engine képfeldolgozó egység és 25 600-as ISO érték. Emellett a kamera képes gyorsan, rövid idő alatt felvételek készítésére 8 vagy 6 fps-sel, található benne NFC és WiFi, míg az összképet egy 3”-os LCD kijelző teszi teljessé.

A Panasonic zászlóshajója azokat sem hagyja cserben, akik szeretnének videókat felvenni csúcskészülékükkel, ugyanis a GX8 számára adott a 4K (3840 x 2160) felvételek készítésének lehetősége is, melyhez a 24 és 30 fps beállítások közül választhatsz. Ez az opció nem egyedi, a Lumix sorozat más tagjai számára is elérhető.

A tükör nélküli GX8 további fontos része a dual képstabilizátor, mely tovább fokozza a képek tisztaságát, különösen olyan esetekben, amikor nincs lehetőséged állványt használni vagy éppen a fényviszonyok okoznak nehézséget.

Ha a specifikációk felkeltették az érdeklődésedet, akkor a Panasonic bejelentésének utolsó része szegheti legfeljebb a kedvedet. A Lumix GX8 már augusztus közepén elérhető lesz, ám meglehetősen busás 1200 dolláros áron (plusz adók), ami 340 000 forintnak felel meg és nem tartalmazza a lencséket.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra