Jump to content

Könnyebb, vékonyabb laptopok az LG képernyőivel

2015. 07. 06. 14:00

Az LG fejlesztésében készült új képernyők kellemes jövőt tartogatnak számunkra, melyben már idén vékonyabb és könnyebb érintőkijelzőkkel ellátott notebookokat vehetünk majd kézbe. Lássuk, mit hoz az újdonság a felhasználók számára.

Az LG új képernyői nem csak képesek full HD (1080p) felbontásra, de az Advanced In-Cell Touch (AIT) kijelzők helyettesítik az érintőpanel rétegét egy olyan érintésérzékeny szenzorral, melyet magába az LCD-be építettek be, így kivételesen vékonyak.

A technológia közeli rokona az LG saját G4 okostelefonjában működőnek, ám ez az első eset, hogy egy gyártó laptopok és notebookok képernyőjében is beveti. A vastagságon előreláthatóan 25%-ot sikerül majd spórolni, míg a súlyt akár 35%-kal is redukálhatja az újdonság a tipikus érintőképernyős laptopokéhoz képest.

A rétegek számának csökkentésével azonban további előnyökhöz is jutnak az új darabok, melyek képernyői kevésbé verik vissza a fényt, így az LG Display szavaival élve „némiképpen fényesebb és tisztább színekkel rendelkező” kijelzőket kapunk.

A cég többféle méretet szeretne bemutatni és a sorozatból nem hiányozhatnak a stylus-kompatibilis darabok sem. Valószínűleg, ha ezzel még karcsúbb profilt kap az Ultrabookok következő generációja, akkor kénytelen lesz az LG máshol is elkeskenyíteni készülékeit és USB-C portokkal felszerelni őket.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra