Jump to content

Ívelt, szuperszéles kijelző az Acer és az AMD-től

2015. 07. 01. 12:00

Könnyen beszerezhetsz asztali számítógéped mellé egy olyan monitort, mely ívelt, szuperszéles vagy éppen játékbarát, ám mi a helyzet akkor, ha egy olyat szeretnél, ami mind a három dolgot egyszerre tudja? Így már egy kicsit trükkösebb a helyzet, de szerencsére az Acernek már van válasza a kérdésre.

A cég elsőként az USA-ban kiadta fantasztikus 34”-os képernyőjét XR341CK néven, mely több igencsak jó benyomást gyakorló specifikációval bír. Az ívelt LCD szépség 21:9 képaránnyal rendelkezik, melyet az AMD beépített szaggatásmentesítő FreeSync technológiája tesz teljessé. Amennyiben van egy kellőképpen gyors gamer számítógéped és benne egy újabb AMD videókártya, mely a FreeSync feltétele, akkor mintha csak egy kivételesen magával ragadó mozivászon lenne a játéktered.

Ami kimaradt a dologból: 4K. Az LCD képernyő „mindössze” 3440x1440 pixelt tartalmaz, ám ennek ellenére is találhatsz rajta DisplayPort bemenetet, Mini DisplayPortot, HDMI 2.0-át és egy USB 3.0 portot.

Bónusz a 14W-os hangfalként funkcionáló rendszer, mely akkor jön jól, ha a hatalmas monitor teljes elfoglalja az asztalon rendelkezésedre álló helyet, ami normális esetben a hangszórókat illetné. A képernyőszörnyeteg 1100 dolláros áron érkezik júliusban, ami nálunk 310 000 Ft-nak és itt-ott némi pluszköltségnek felel majd meg. A dolog első blikkre meglehetősen költséges mókának tűnik, ám vedd számításba, hogy normális esetben általában két monitort kellene használnod a hasonló hatás eléréséhez.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra