Jump to content

Azonnal elkelt az összes Pepper, a SoftBank cukisága

2015. 06. 23. 12:00

Ha szeretnél egy robotkomornyikot, aki illendően fogadja a vendégeket, szórakoztatja a gyerekeidet és szinte Cortana élő-mozgó verziója, akkor minden bizonnyal irigykedve gondolsz az új Pepper robotok tulajdonosaira, akik már beszereztek maguknak egyet a kis aranyosok közül.

A Pepper amint elérhetővé vált szombaton Japánban gyakorlatilag egy perc alatt el is kelt, derült ki a gyártó SoftBank Robotics jelentéséből. A cég először csak szerény 1 000 példányt dobott piacra, hogy tesztelje a Japán vizeket, ahol mintegy 450 000 forintos áron és további 55 000 forintos havidíjjal voltak a robotok nagyjából 60 másodpercig beszerezhetőek. A 120 centi magas Pepper munkakörébe nem tartozik bele, hogy italt hozzon és port törölgessen, ám nagyon jó hallgatóság és robot létére kiválóan értelmezi az emberi érzelmeket. Ezekre nem csak jól reagál, válaszol, de szükség esetén énekel, táncol és amilyen szinten humort várhatunk egy géptől, még vicceket is mond.

A SoftBank nem árulta el vevői körének összetételét, ám leszögezték, hogy a robot elsődéges értéke az érzelmek megértése, melyet az igény is tükröz. A cég eleinte Peppert bolti munkára szánta, ahol a vendégek köszöntését bízta volna rá, ám ezenkívül az idősek mellett segítségként és az iskolai tanulásban partnerként is alkalmazhatónak tartják alkotásukat.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a SoftBank folytatásként júliustól Japánban ismét megrendelhetővé teszi a robotot, ám Amerikába és Európába csak a jövő év folyamán kezdenek majd szállítani.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra