Jump to content

Új anyaggal rejti el az Apple az antennavonalakat

2015. 06. 21. 12:00

Az Apple új találmánya ugyan nem éppen egetrengető jelentőségű, ám némiképpen átalakíthatja a következő iPhone-ok külsejét. Az antennavonalak eddig meghatározóan látszottak a cég készülékein, ám az Apple azóta kitalált egy trükköt, hogyan rejtse el őket.

Nem igazán tetszenek az iPhone 6 antennaként működő vonalai a készülék hátoldalán? Úgy látszik az Apple-nek sem a kedvencei ezek a design-t megtörő apróságok. A cég nemrégiben egy komplex anyagra jegyzett be szabadalmat, mely pontosan úgy néz ki, mint az anodizált fém, ám a vezeték nélküli jeleket átengedi. Ennek köszönhetően a jövőben tisztább külsőt kaphat telefonod, anélkül, hogy a vétele ereje hatalmasat zuhanna.

Az anyagi egyéb lehetséges felhasználási területei közt szerepelnek a laptopok trackpadjei is például, melyek ezt követően könnyebben maradnának rejtve.

Ahogy a többi szabadalom esetében is, most sem biztos, hogy a 1 Infinite Loop tervezői ténylegesen alkotnak is egy készüléket a találmány felhasználásával. Trükkös megoldások, mint az új MacBook esetében is látható, léteznek. Ennek ellenére valószínűnek tartjuk, hogy az Apple holmijai, melyek nagyban támaszkodnak az egyes vezeték nélküli technológiákra, mint az NFC, a jövőben megszabadulnak az ilyen szemünket bántó apróságoktól.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra