Jump to content

Tükrös és átlátszó Samsung OLED kijelzők a láthatáron

2015. 06. 10. 14:00

A Samsung Hong Kongban egy sor tükrös és átlátszó OLED kijelzőt mutatott be, melyekkel a cégnek látszólag roppant nagy tervei vannak. Az interaktív- és reklámfelületként szolgáló kijelzők máris több, mint szépségesek.

Noha az esemény során még csak reklámtábla és virtuális nyaklánctartóként mutatkoztak be a Samsung hihetetlenül gyönyönrű kijelzői, a cég ennél is nagyobb jövőt szán nekik az Intel RealSense technológiájának intgrálását követően.

A tükrös kijelző például virtuális próbafülkévé válna, melyet az Intel 3D kamerái és a korábban készített felvételekből automatikusan összeállított könyvtár tenne lehetségessé. A vásárlók egy high-tech tükröben nézhetnék meg az ékszereket, ruhákat mielőtt ténylegesen felpróbálnák a megfelelő méretet. Ezzel szemben az áttetsző darabokat a Samsung interaktív reklámfelületként szeretné bevetni a RealSense hang- és gesztuskontroll opcióit kihasználva.

A Samsung szerint az tükör OLED élesebb, tisztább, kontrasztosabb és gyorsabb válaszidejű, mint bármelyik létező tükör LCD, míg átlátszó OLED párja színesebb és tisztább versenytársainál. Valószínűleg jó időbe beletelik még, mire a Samsung kijelzőivel személyesen is találkozhatunk, ám reméljük, hogy a területen kialakult verseny gyors fejlődést és a piac még gyorsabb alkalmazkodását hozza majd magával.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra