Jump to content

Húszforintos méretű USB 3.0 flash drive a SanDisktől

2015. 06. 02. 12:00

Az elmúlt évek során egyre csak gyorsulóban van az a folymat, melynek köszönhetően az USB tároló eszközök egyre kisebbek lesznek kívülről, míg adatkapacitásukról éppen ennek az ellenkezője mondható el. A trend egyik ilyen csodája a SanDisk új aprócska eszköze.

A SanDisk Ultra Fit USB 3.0 egyike az általunk látott legkisebb tároló eszközöknek, mérete nem nagyon haladja meg a húszforintosét. A cég a az eszköz kicsinységének szemléltetésére cent érmét használt.

Aprócska eszköz létére az Ultra Fit mégis 128 GB tárolására képes, ami nagyjából 16 órányi 1080p-s videónak elegendő. Az ehhez tartozó olvasási sebesség 130 MB másodpercenként. A Gizmodo Australia oldala szerint ugyan nem ez a legcélszerűbb választás, ha gyakorta veszíted el pendrive-jaidat, ám kis mérete miatt könnyen megteheted azt is, hogy egyszer csatlakoztatod és onnantól a helyén hagyod az Ultra Fitet.

A cseppnyi eszköz sajnos nagyranőtt árcédulával érkezik, így 119 dollárt kell fizetned a 128 GB-os modellért vagy ha már ez a mérték: 1669 darab húszforintost (33 380 Ft).

Forrás és fotó: engdaget.com

Írta: Ambróz Nóra