Jump to content

ASUS Transformer Book: egy W10 hibrid USB Type-C-vel

2015. 06. 01. 10:00

Ahogy közeledik a Windows 10 július 29-ei megjelenése, úgy találkozhatunk egyre több olyan eszközzel, mely már az új operációs rendszerrel felszerelten érkezik majd. Ezek egyike az ASUS nemrégiben bemutatott Transformer Bookja, mely egyszerre laptop és tablet is.

A Windows 10 közelgő megjelenése nem csak egyre több olyan eszközt ígér, melyekre az új operációs rendszer előretelepítetten érkezik, de több és több hordozható eszközön jelenik meg a keskeny USB Type-C port.

Ezzel felszerelten érkezik a frissen bemutatott ASUS Transformer Book, melynek tisztességes neve T100HA lenne. A 10,1”-os kettő-az-egyben készülék 2015 harmadik negyedében jelenik meg a boltok polcain az Intel új Atom x5 ("Cherry Trail") processzorával és 4GB RAM-mal. A tablet rész mindössze 580 grammot nyom és 8,54 mm vastag, ám legalább 14 órán keresztül bírja egy töltéssel. Természetesen a hátoldali kamera sem marad el róla.

A készülék további specifikációit később fedi fel az ASUS. Addig viszont gondolkodhatunk rajta, hogy tabtopnak vagy lapletnek kéne-e nevezni az efféle hibridet.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra