Jump to content

Az Apple szerint szándékosan rendszertelen a Watch

2015. 05. 31. 12:00

Amikor megérkezett az Apple első frissítése a Watch számára, a fitnesz opciók lelkes rajongói kétségbeesetten vették észre, hogy az óra meglehetősen inkozisztensen méri a szívritmusukat. Cupertino szerint nincs ok az aggodalomra, a változtatás szándékos.

Miért tette tönkre az Apple az óra egyik kulcsfontosságú feature-jét? Semmi ilyesmi nem történt! Az Apple nemrégiben a frissítés support oldalán leszögezte, hogy a változtatás szándékos és minden rendben működik.

Az óra most már ahelyett, hogy minden 10 percben ellenőrizné viselő szívritmusát, inkább csak akkor foglalkozik viselőjének hogylétével, amikor az nyugton marad. Ennek ellenére végeztethetsz ellenőrzést a Watch-csal akkor is, amikor éppen valamit csinálsz, ám ehhez a Glance-t kell használnod (a képen) vagy el kell indítanod a Workout applikációt, ha éppen valamit sportolsz. A változtatás tehát már naplózza a szívverésedet, amikor éppen csak sétálgatsz.

Az nem egészen tisztázott, hogy az Apple miért változtatta meg az óra szokásait, ám sokan arra tippeltek, hogy a Watch készenléti idejét szeretnék ezzel növelni. Mások úgy gondolják, hogy a pontosság érdekében történt a módosítás, ám az Apple még nem indokolta meg az új működést.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra