Jump to content

A Google napelemes repülője lezuhant

2015. 05. 30. 14:00

A Bloomberg Business szerint az amerikai nemzeti közlekedési biztonságért felelős szervek már vizsgálják az ügyet, melynek során a Google napenergiával működő Solara 50 repülője nem sokkal a felszállást követően Új-Mexikóban lezuhant.

Az esemény május 1-jén következett be egy privát repülőtéren Albuquerque mellett. Személyi sérülés nem történt. A Google által nemrégiben felvásárolt Titan Aerospace volt az 50 méter széles drón gyártója, mely része volt a Google ambíciózus tervének, hogy a sztatoszférában szálló UAV-ok segítségével eljuttassa az internetet a világ minden zugába.

„Noha a prototípus repülő balesetet szenvedett egy teszten nem régiben, mégis optimisták vagyunk a napenergiával működő repülők lehetőségeit illetően és nem mondunk le arról, hogy igenis képesek mindenhova eljuttatni az internetet” nyilatkozta Courtney Hohne, a Google szóvivőjeként a Bloombergnek. „Az új technológiák kidolgozásáig vezető úton mindig van néhány buktató.”

Ezen a héten Mountain View szintén bemutatta a cég legújabb ballonfejlesztését, melynek köszönhetően a Project Loon hamarosan jobban szárnyal, mint valaha.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra