Jump to content

Az NSA érintésekből azonosítaná a telefonok gazdáit

2015. 05. 27. 16:00

Az NSA azaz National Security Agency (az USA Nemzetbiztonsági Hivatala) úgy érzi, hogy a telefonok ujjlenyomat-olvasói egyszerűen nem eléggé biztonságosak, éppen ezért valami újat kell kitalálniuk.

A Lockheed Martin elárulta a Nextgov újságíróinak, hogy már zajlik az új, Mandrake elnevezésű rendszer tesztelése, mely képes lenne a felhasználókat az alapján azonosítani, hogyan, milyen mozdulatokkal használják a készülék érintőképernyőjét.

A technológia nem csak a mozdulatok formáját, de azok sebességét és gyorsulását is számításba venné. Különbség lehet például, hogy gyors, széles mozdulatokat használsz-e vagy éppen óvatosan, finoman nyúlsz a felülethez.

A Lockheed azt is hozzátette, hogy még nem tudják, az NSA szeretné-e bevetni élesben is a Mandrake technológiát, ám nem lenne meglepő, ha a tesztek után ez következne. Tekintve, hogy az ujjlenyomat némi nehézségek árán ugyan, de hamisítható, ezért a gesztusokra alapozott azonosítás egy újabb, hatékonyabb módszer lenne, ha arról szeretnének megbizonyosodni, hogy a megfelelő személy van jelen.

Forrás és fotó: vg247.com

Írta: Ambró Nóra