Jump to content

A Daimler és a Qualcomm szövetsége

2015. 05. 24. 14:00

Az autógyártóknak többnyire nem kimondottan erős oldala a vezeték nélküli technológiák gyártása és fejlesztése, viszont az ezekkel foglalkozó cégek is ritkán jeleskednek a nagyszerű autók tervezésében. Mi következik ebből? A vezeték nélküli technológiával megpakolt járművekhez csapatmunka kell.

Ugyanerre a következtetésre jutott a Daimlet és a Qualcomm is, akik hasonló célok érdekében fűzték szorosabbra barátságukat. A megkötött partneri szövetségben lefektetett irány a „connected” azaz vezeték nélküli technológiákkal dugigzsúfolt autók fejlesztése.

A közös munka első fázisában a projektek fókuszában a mobiladatátvitel és a vezeték nélkül tölthető elektromos autók állnak.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy az együttműködés eredménye mikor és milyen formában kerül piacra, ha egyáltalán valaha kigördül a műhelyből. Ennek ellére egyáltalán nem lehetetlen, hogy néhány éven belül már egyre többen vezessenek elektromos Mercedes-eket, melyek folyamatosan online-ok és soha nem kell töltőre dugni őket.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra