Jump to content

Izgalomra fényképez a Nikon kutyakamerája

2015. 05. 19. 16:00

A kutyák, lássuk be, könnyen kerülnek heves izgalmi állapotba. Elég egy kis séta, egy jutalomfalatka ígérete vagy egy a parkban megpillantott mókus – ezek szerint az ember legjobb barátjának lenni csupa kaland. Ezt szeretné lencsevégre kapni a Nikon legújabb kutyakamerája.

Hűséges társad euforikus pillanatainak megörökítése egyszerűbb lesz mint valaha a Nikon kutyakamerájával, mely az ebek szívritmusa alapján csattogtatja a fotókat. Tehát, ha kedvenced valami különösen nagyszerűt pillant meg, akkor szinte azonnal fotó is készül a dologról. Valószínűleg egy parkban töltött délután egy komplett SD kártyányi emléket termel majd.

A Nikon a rendszert Heartography-nak nevezte el, mely két fő részből áll. Az egyik egy elasztikus szalag, mely az eb szívverését követi nyomon, míg a másik a SmartCase, mely lényegében egy okos tok a fényképezőgép számára.

A kutyus szívritmusát Bluetooth-on keresztül a pánt elküldi az OLED kijelzőre, ahol egyébként azt is beállíthatod mi legyen a fotózás minimum küszöbe.

A kutyakamera egyelőre csak R&D projektként létezik, melyet a cég nem feltétlenül szeretne komoly termékként kiadni, ám nem kizárt, hogy egyszer mégiscsak beszerezhető lesz. Ha mindenképpen egy hasonló megoldást keresel, akkor a GoPro Fetch kutyanyerget tudjuk ajánlani, mely kicsivel könnyebb és flexibilisebb, ám nehezebben találja el a fotóra érdemes pillanatokat.

Forrás és fotó: engagdet.com

Írta: Ambróz Nóra