Jump to content

Gazdát cserélt a Tron motor hihetetlen áron

2015. 05. 15. 14:00

Ha a legmenőbb mozis járművek való életbeli másolatairól van szó, akkor kevés olyan van, ami felvehetné a versenyt a Tron lightcycle replikákkal. Éppen ezért, ha egy példány valahol árverésre kerül, várható, hogy az árak az egekbe szöknek, mint ahogy az most is történt.

Amikor az apa és fia gyűjtőpáros, Paul és Chris Andrews árverésre bocsátotta életnagyságú, működőképes, a Tron: Legacy alapján készült motorjukat a Sotheby aukcióján még nem is számítottak arra, hogy mennyit fognak kapni a járgányért. Eredetileg úgy gondolták, senki nem fog 25 000 – 40 000 dollárnál többet adni, ám ezzel igen nagyot tévedtek.

Május 2-án a 96 voltos elektromos motorral, lítium akkukkal és számítógép vezérelte fékrendszerrel felszerelt csoda 77 000 dollárt kaszált, ami csaknem duplája volt a gyűjtők legmerészebb reményeinek is. (Majdnem 21 millió forint.)

A lightcycle új tulajdonosa ezért az összegért egy alig használt példánnyal gazdagodott, melyet eddig csak az Andrews múzeumban próbáltak ki, hogy lássák valóban minden rendben működik-e benne.

Már csak pár Daft Punk szám hiányzik és valaki igazán stílusosan veheti a 90 fokos kanyarokat.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra