Jump to content

Genie: ételkapszulából vacsora 30 másodperc alatt

2015. 05. 13. 12:00

Ha láttál legalább egyetlen epizódnyi Star Trek-et, akkor minden bizonnyal ismerős számodra a Replicator eszköz az USS Enterprise fedélzetéről, mely képes szintetizálni ételeket és italokat igény szerint. Az ötlet a valós világban is működő megvalósítása végre megszületett a Genie formájában.

Egy izraeli cég alkotása a Genie, mely képes ételkapszulákból kívánságodnak megfelelő fogásokat alkotni, mintha csak a saját szakácsod lenne a konyhapulton. Amiben azonban a kis készülék lefőzi a legjobb séfeket is az az ételkészítés ideje, ugyanis a fogások pillanatok alatt tálalhatóak.

A cég nem részletezte a szabadalmaztatott technológiát, mely mindezt lehetővé teszi, ám onnantől, hogy a kapszulát a Genie-ben elhelyezed 30 másodpercen belül elkészül a frissen főtt étel.

A kapszulák nagyjából kis kiszerelésben kapható jégkrémre hasonlítanak és szárazfagyasztású, természetes alapanyagokat tartalmaznak. Az így tárolt ételek akár egy évig is eltarthatóak, míg a menüt olyan lehetőségek közt válogatva állíthatod össze, mint a rámen, a kuszkusz vagy a csoki soufflé.

Ha diétán vagy, a Genie ezt is meg tudja oldani egyetlen gombnyomással. A miniséf tevékenykedését telefonnal irányíthatod, ám a fejlesztők már azt tervezik, hogy a készüléket megtanítják alkalmazkodni tulajdonosa étrendjéhez.

Ha szeretnéd a Genie-t akció közben is látni, akkor ezen a linken találsz videót róla.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra