Jump to content

A Swatch-nál készül a féléves élettartamú okosóraakku

2015. 05. 08. 16:00

Az okosórák egyik hatalmas problémája jelenleg, hogy mindegyik készülék akkuja nagyon rövid időt bír csak. Ezt a problémát szeretné megoldani a Swatch, akik egy fél éven keresztül is strapálható akkumulátorral szeretnének versenybe szállni.

A Swatch Group vezérigazgatója, Nick Hayek szerint gőzerővel dolgoznak a megoldáson. A svájci Handelszeitung hírlapnak adott interjújában a vezető elárulta, hogy az óragyártás óriása nem csak egy saját okos darabbal szeretne előrukkolni jövőre, de egy „forradalmi akkuval” is.

A Belenos, azaz a Swatch kutatási részlege az akkugyártó Penata-val közösen dolgozik a technológia megalkotásán.

A cég tavaly már bejelentette, hogy az ilyen készülékek körében népszerű sportteljesítményt mérő szenzorokkal szeretné felfrissíteni Touch órasorozatát. Ezek közül az első darab a Touch Zero röplabdás kiadása volt idén.

További érdekesség, hogy az akkuk élettartamát növelő projekt eredményeit a cég autókban is szeretné felhasználni. Hayek szerint, akárki mutatna be egy olyan okosórát, melyet hat hónapon keresztül nem kell tölteni, hatalmas piaci előnyre tenne szert versenytársaival szemben. Összehasonlításként eláruljuk, hogy az Apple Watch és a Moto 360 egy töltéssel elérhető élettartama is csak egy nap környékén van.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra