Jump to content

Az Apple új fejős tehene az órafelület

2015. 04. 29. 16:00

Az Apple Watch ugyan néhány már eredetileg is tartalmaz néhány személyre szabható órafelületet, amikor kicsomagolod a dobozból, ez mégsem jelenti azonban azt, hogy bármilyen felületet installálhatsz majd rá, ami csak tetszik.

Az Apple nemrégiben frissítette az App Store fejlesztők számára összeírt irányelveit, melyek között újdonságként szerepel, hogy a cég innentől tiltja a Watch-ra az olyan alkalmazások készítését, melyek legfőbb célja az idő mutatása. Természetesen ettől még egy applikáció feltüntetheti a pontos időt, ám az Apple tiltja, hogy ez legyen a legfontosabb funkció. A vásárlók kénytelen tehát a meglévő lehetőségekkel beérni.

Ennek ellenére azonban már vannak jelei annak, hogy új órafelületek vannak készülőben. Az Apple segédlete például említést tesz arról, hogy az egyes frissítések során érkezhetnek újabb darabok a beépített felületek mellé. Továbbá fontos tényező az is, hogy a cég még nem adta közre a beígért natív alkalmazásokhoz szükséges fejlesztői eszközkészletet.

Azt még korai ezek alapján megítélni, hogy az Apple lehetővé teszi-e majd a külsős fejlesztők számára az órafelületek alkotását. Az Android Wearnek beletelt néhány hónapba az indulás után a felületek hivatalos támogatásának elindítása, így egyelőre nem kell csodálkozni azon, hogy a cupertinói okosórák sem képesek még erre első napjukon.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra