Jump to content

Az Apple Watch Sport egy hátránya

2015. 04. 28. 12:00

Nem minden üveg egyformán strapabíró. Noha a drágább Apple Watch modellek kijelzőjét zafírüveg borítja, az Apple Watch Sport az olcsóbb és kevésbé ellenálló Ion-X üveget használja. Egy videó jól szemlélteti, hogy ezzel mi a probléma.

Az alábbi tesztet egy Amerikában élő ukrán YouTube felhasználó, TechRax készítette azért, hogy megmutassa, mi történik, ha leejted vadonatúj Apple Watch Sportodat kijelzővel lefele betonra. Spoiler: semmi jó.

Az Apple állítása szerint az Ion-X üveg „molekuláiig keményített, így egy kivételesen kemény felületet alkot, mely ellenálló a karcolásokkal és más külső behatásokkal szemben.” TechRax példájából tanulva azonban, senkit nem szeretnénk arra bíztatni, hogy saját becses darabján próbálja igazolni az állítást.

Megjegyzésként hozzáfűznénk, hogy a videoblogger hírnevét gyakorlatilag az Apple termékeinek súlyos strapálásával szerezte. Az év folyamán korábban egy iPhone 6-ot főzött meg Coca Cola-ban, valamilyen okból… Ennek ellenére a videó első fele elég jól bemutatja mennyire árthat az Apple Watch Sportnak egy szerény baleset, míg a maradék főleg a készülék elpusztításáról szól.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra