Jump to content

Ehhez az e-biciklihez már csak bőrdzseki hiányzik

2015. 04. 25. 10:00

Ha aggódsz, hogy a modern technika kiszorítja a jó öreg retro-stílust, akkor megnyugtatásodra szól majd ez a cikk. Az e-biciklik ipara ugyanis semminképp sem szeretné maga mögött hagyni a klasszikus tervezést.

A projekt során a designerek sikeresen lerázták magukról a minimalizmus láncait és olyasmit teremtettek, ami akár az ’50-es évek B-kategóriás nyugati filmjeiből is nyugottan előkerekezhetne. A Vintage Electric vadonatúj, Cruz elnevezésű modellje a 20. század motobiciklijeinek tervezését idézi fel 60 km/h-s végsebességgel.

A retro külső modern belsőt takar. Az elektromos bicikliben egy 3000 wattos, 3-fázisú motor és egy 52 v akku bújik meg, mely a cég szerint 48 000 km-t is simán kibír. Körülbelül 50 kilométert képes emellett menni a jármű egy töltéssel, köszönhetően a Vintage Electric újszerű energiát regeneráló fékrendszerének, ám ha mégis elfogyna a kakaó, akkor is csak két óra feltölteni a járgányt.

Ezek után az első gondolatod az lehet, hogy minden bizonnyal egy vagyonba kerülhet a dolog. Szerencsére ez nem egészen igaz, ugyanis a Cruz alapára 5000 dollár (1 400 000 Ft), melyet számos elektromos konkurens e-bicikli múl felül. A Vintage Electric Cruz három színben érhető el: Fiesta (piros), Aqua (kék/zöld) és Cola (fekete/barna).

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra