Jump to content

A Tesla egy otthoni akku bemutatására készül

2015. 04. 23. 10:00

Ha eddig próbáltad kisilabizálni, hogy a Tesla vajon mit fog bemutatni április 30-ai eseményén, akkor nem kell tovább törnöd a fejed, minden kiderült még a bemutató előtt. Egy otthoni akku prezentálására készül a cég.

A befektetőknek küldött emailek egyikében kiderült, hogy a Tesla a sajtóesemény során egy korábban már röviden megszellőztetett otthoni, számtalan felhasználásra alkalmas, „hatalmas” akkumulátorral készül.

A részletekre még nem derült fény, így a show sem lesz teljesen érdektelen. Ennek ellenére azonban valószínűsíteni merjük, hogy a hardver a már létező otthoni akkuk koncepcióit veszi alapul, melyek jó része a feleslegként termelt napenergiát tárolja el, majd biztosít elektromosságot a kimaradások ideje alatt.

A legkomolyabb kérdés az áprilist záró esemény előtt, hogy a Tesla mérnökeinek sikerül-e megújítani valamivel az otthoni „erőművek” kihasználását és valami olyan nagyszerűt alkotni, mint az elektromos autók terén. Természetesen az sem elhanyagolható egy ilyen helyzetben, hogy a cégnek milyen árakat sikerült szabni a konkurenciához képest. A válaszokra már egy hetet sem kell várni.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra