Jump to content

Adaptalux világítási rendszer makrófotózáshoz

2015. 04. 18. 12:00

Időközönként megjelennek olyan projektek is a Kickstarteren, melyek közönsége egy roppant szűk csoport. Az ilyen kezdeményezések egyike az Adaptalux, mely egy moduláris, hajlékony és roppant kisméretű stúdióvilágítás, melyet a makrófotózás és videókészítés megkönnyítésére szánnak.

Az Adaptalux ötlete mögött álló csapat szerint a rendszer képes végtelen különböző fényviszony megteremtésére, köszönhetően az össze-vissza cserélgethető elemeknek és a designnak, melyet a fotósok igény szerint, személyre- és alkalomra szabottan használhatnak.

Az Adaptalux sokoldalúsága részben köszönhető a vezérlést szolgáló Control Podnak, melyen beállítható hány fényforrást szeretnél (maximum öt lehet), majd megadhatod minden sugár beesési szögét. További plusz, hogy az Adaptalux fényforrásainak nyaka hajlítható, így kézzel is könnyen állíthatsz a körülményeken.

A támogatóktól a cég 100 fontnak megfelelő összegeket vár, melyek fejében az első szettek november környékén érkeznek majd (Kickstarter projektről lévén szó, ez azért annyira nem biztos). Az alábbi videó a készlet sokoldalúságának bemutatására szolgál:

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra