Jump to content

Mit tud az Acer új Chromebookja?

2015. 04. 02. 12:00

Szerettél volna egy igazi minden az egyben Chrome operációs rendszerrel rendelkező számítógépet, ám nem lelkesedtél az LG Chromebase kiadása iránt? Az Acer lehet a megoldás, ugyanis a gyártó bemutatta saját Chromebase-ét, mely egyszerre tablet és laptop.

A készülék egy elegáns, 21,5”-os 1080p kijelzővel rendelkezik, csakúgy mint az LG által gyártott riválisa. Ezzel szemben azonban ez az első olyan Chrome OS gép, mely érintőképernyőt kapott, ha nem szeretnél egeret használni vagy éppen inkább egy praktikus tabletre van szükséged.

A gépen belül egy NVIDIA Tegra K1 chip helyezkedik el, mely ugyan sok téren nem vetekszik versenytársának Intel Celeron példányával, ám nem feltétlenül rossz választás, ha egy csendes, energiatakarékos számítógépre vágysz.

Azt még nem tudjuk, hogy a két készülék közül melyik lesz az olcsóbb. Az Acer egyelőre csak azt jelentette be a saját Chromebase változatát illetően, hogy az Ázsiában és Észak-Amerikában az év második negyede során jelenik meg, ám az árazás még nem publikus.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra