Jump to content

Chromebit hardverkulcs és átfordítható Chromebook

2015. 04. 01. 12:00

A Google szeretné egy kicsit tovább kitolni a Chrome OS lehetőségeinek határát. A cég a mai napon jelentette be, hogy egy 100 dolláros áron kínált hardverkulcs segítségével tévédet egy Chrome OS számítógéppé változtathatod, míg a Chromebookok sorának új tagjai is bemutatkoztak.

Az új ASUS Chromebit eszköz a bejelentés legérdekesebb fele. Nyártól a hardverkulcsot HDMI porton keresztül tévédhez kapcsolva a képernyőt egy teljesen működőképes Chrome OS számítógéppé változtathatod. A Google előzetes bejelentése szerint ez kevesebb, mint 100 dollárba kerül majd (kb. 28 000 Ft) és kisebb lesz, mint egy szelet csoki.

Emellett szó esett egy új, 250 dolláros (70 000 Ft) ASUS Chromebookról, mely a Flip elnevezést kapta, ugyanis áthajtható tablet módba és természetesen érintőképernyős formában is funkcionál. A készülék fém külsővel rendelkezik, 15 mm vastag és nagyjából 90 dkg-ot nyom.

Bejelentésre kerültek emellett a Chromebookok történetének legolcsóbb példányai is, melyeket a Haier Chromebook 11 és a Hisense Chromebook néven találhatsz meg. Mindkét készülék 150 dollárba kerül. (42 000 Ft)

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra