Jump to content

Életmentő lehet a Volvo fényvisszaverő biciklifestéke

2015. 03. 29. 12:00

Szeretnél aggódni az életedért? Próbálj meg egy este is forgalmas út mellett tekerni. Még akkor is, ha karácsonyfa módjára kivilágítottad magad, megvan rá az esély, hogy egy kevsébé figyelmes sofőr elüt. A Volvo azonban igyekszik egy újabb megoldással szolgálni a biciklisek számára.

Az újdonság a LifePaint elnevezést kapta és spray formájában kapható. A festék nappal láthatatlan, ám az éjszakai fényviszonyok közt az autók lámpáinak fényét látványosan visszaveri. Bevonhatod vele a teljes biciklidet, a ruhádat és minden mást. A trükk a motorosok számára is jól jöhet.

A festék mindössze 10 napig bírja és könnyen lemosható vízzel. Éppen ezért nem érdemes egy komolyabb égszakadás ideje alatt az esőben biciklizned vele, mert hamar leázik.

A legnagyobb probléma a LifePainttel annak beszerzése, ugyanis jelenleg a Volvo nagyon kevés helyen árulja. Mindössze hat londoni és Kent környékén lévő boltban kapható a találmány. Később valószínűleg többfele is elérhető lesz, ám ez attól függ, mennyire bizonyul keresettnek a festék a jelenleg működő eladóknál.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra