Jump to content

Mennyibe kerül az LG Watch Urbane LTE?

2015. 03. 27. 10:00

Az LG Dél-Koreában néhány napon belül kiadja Watch Urbane LTE-t, így már lehet némi sejtésünk arról, hogy mennyibe is kerül majd a roppant önálló kütyü.

Úgy tűnik, a csinos mobil internethez való kapcsolódásra képes okosóra csúcskategóriás árazást kapott. A 650 000 wonra azaz nagyjából 136 000 forintra árcédulázott eszköz az LG saját oldalán kerül ennyibe. Ez az Apple Watch 550 dolláros alapkiadásához mérhető ár (590 dollár), ám országonként lehet kicsivel több, kevesebb.

Ahogy az már ismert az okosóra saját SIM-kártyával rendelkezik, így képes hívásokat indítani anélkül, hogy egy telefonhoz kapcsolódna. Ennek ellenére azonban Bluetooth-on keresztül összeköthető egy okostelefonnal is igény szerint, amennyiben az Android KitKat-et vagy újabb verziót futtat.

Hardveres specifikációk terén egy 1,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon 400 processzor és egy 700mAh-es akkumulátor bújik meg az 1,3”-os, kerek P-OLED kijelző mögött. Néhány koreai bolt szerint a készüléken Android Wear fut, ám a Mobile World Congress során még egy webOS alapú rendszer volt rajta.

Az érdemesebb tulajdonságok közt szerepel az NFC fizetési lehetőség, a GPS helymegosztás, a beszédfordító és egy walkie-talkie-jellegű szolgáltatás. Az óra elérhetőségéről Dél-Koreán kívül egyelőre nincsenek információink.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra