Jump to content

Luxus okosórák 30 napos élettartammal a Vectortól

2015. 03. 22. 16:00

Nem a Tag Heuer Android Wear eszköze volt az egyetlen okosóra az idei Baselworld eseményén. Más készülékek is bemutatásra kerültek a luxusórák svájci, éves gyülekezőjén, melyek közt a szemünk a Vector Watch-on akadt meg.

A Vector Watch két különböző alakban jelenik majd meg. A kerek kiadást Lunának nevezik, míg a négyszögletes változat a Meridian névre lett keresztelve. A legérdekesebb paramétere az óráknak, hogy a gyártó szerint akár 30 napot is bírhatnak egy töltéssel. Nem 30 órát, 30 napot! Persze ez minden bizonnyal kicsivel kevesebb az igénybevételtől függően a valós életben. Az óra képes üzeneteket megjeleníteni a képernyőjén, melyeket tulajdonosa egyetlen csuklómozdulattal eltüntethet, továbbá az óra hallgat az IFTTT parancsokra.

A céget jelenleg olyan nevek vezetik, mint a Timex korábbi vezérigazgatója, Joe Santana és a Nike ex-designere, Steve Jarvis. A rendezvény során nem sok részlet került napvilágra, még azt sem tudjuk, miféle platformot kap az óra. Mindössze a PR-osok ejtettek el annyit, hogy a készülék működik iPhone-okkal, iPadekkel, sőt Android és Windows eszközökkel is. A Vector Watch legkorábban nyár végén kerülhet a boltokba, ám már elő lehet rendelni.

A Luna fekete nejlon- vagy barna bőrszíjjal 350 dollárba kerül nagyjából, míg a Meridian fekete nejlonos kiadása 200 dollárra lett bejelentve. Akadnak más, csinosabb modelek is rozsdamentes acél pánttal és egyéb szépségekkel, ám ezek feltehetően még költségesebbek.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra