Jump to content

Mire készül az Apple WWDC-n?

2015. 03. 21. 14:00

A pletykák alapján az Apple az Apple TV frissítésének bemutatását tervezi, melyet utoljára 2012 elején újítottak meg. A hír ugyan már évek óta a levegőben lóg, mégis most tűnik úgy először, hogy konkrét információkból álló alapja is van.

A BuzzFeed szerint az új verzió a Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) júniusi rendezvényén mutatkozik be. A jelentés azt sejteti, hogy a hardvert egy egészen új design teszi a mostani trendeknek megfelelővé, sőt az Apple A8-as chipsetje kerül bele. Emellett arról is szó esett, hogy a cég növelni szeretné a belső tárhelyet és integrálja a készülékbe a Sirit és a Homekitet is.

A lehetőségek egyike sem különösebben meglepő, hiszen a platformra ráfér a bővítés a kényelmesebb használat érdekében, emellett a Siri integrálása is logikus lépés egy billentyűzet nélküli rendszer esetében.

Van némi esély rá, hogy az Apple egy TV streamelő iOS szolgáltatásról beszéljen, ugyanis a cég tárgyalt az ABC-vel, a CBS-szel és a Fox-szal, míg az HBO-val kötött szerződés már beérett.

A WWDC-n minden bizonnyal az Apple egy saját App Store-t is nyilvánosságra hoz a készülékhez, melyhez mindent kibocsát, ami szükséges a fejlesztők számára a szoftverek készítésének azonnali megkezdéséhez.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra