Jump to content

Neptune Hub: egy Android okosóra minden eszköz fölött

2015. 03. 17. 10:00

A múlt hónapban került bejelentésre a Neptune Duo, mely egy olyan sajátos két részes eszköz volt, melyben a Hub, független működésre képes Android Lollipopot futtató okosóra mellé egy telefon méretű kijelzőként szolgáló kiegészítő járt. Most a Duo teljes Suite-tá bővül, melyben számos mobil eszköz teszi teljessé a készletet.

A Neptune Suite-ban akad tablet, billentyűzet, vezetéknélküli headset és egy USB dongle (hardverkulcs vagy adapter). Az ötlet alapja a Hub okosóra, mely az elsődleges hordható eszköz a készletben és kiegészítőit a helyzetnek megfelelően előkaphatod bármikor.

A Tab egy 10”-os érintőkijelzős eszköz előlapi kamerával és 7 000 mAh-es akkuval. Működése a Pocket képernyőhöz hasonló, ám a Hub saját, hatékony, vezeték nélküli WiGig protokollját használja.

A Neptune Keys billentyűzetet ehhez csatlakoztathatod (így egy laptopféleséget kapsz), vagy a HDMI-alapú Neptune Dongle segítségével összekötheted egy monitorral vagy TV-vel.

A Headset tartozék vezetéknélkül streamel és nyaklánccá alakítható mágnesekkel.

Az elképzelés előnye, hogy nem kell minden készüléket lecserélni pl. a tabletet, ha annak processzorát már sebességben felülmúlják a jobbak, elég ha egy újabb generációs Hub-ot szerzel be, melynek nagyobb teljesítménye minden eszközön élvezhető. További plusz, hogy az eszközök osztoznak az akku élettartamokon, így összekötve egymást tölthetik.

Emellett az ár is barátságos. A Neptune a Duo áráért kínálja jelenleg a teljes Suite-ot, ami 600 ollár előrendelésben vagy 900 később. A koncepció szimpatikus jellegét bizonyítja, hogy az eredetileg begyűjteni kívánt 100 000 dollárt, már további 600 000-rel sikerült felülmúlni.

https://www.youtube.com/watch?v=wd6cf1hIQc8

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra