Jump to content

Kevesebbet foglal a Windows 10 telefonon és PC-n

2015. 03. 17. 14:00

A Microsoft szépen lassan mutatja be érkező hatalmas kiadása, a Windows 10 minden apró részletét. A mai nap folyamán az új operációs rendszer mérete volt terítéken, így kiderült, hogy a Windows 10 egy kicsivel több helyet hagy a különböző tárhelyeken.

Egy blogposztban a mai nap folyamán a cég részletesen beszélt egy tömörítési algoritmusról, mely 1,5 GB tárhelyet spórol meg a 32-bites változatban és 2,6 GB-ot a 64-bites kiadás esetében.

A cég szerint az új Windows olyan okos tömörítési technológiát használ, mely nem befolyásolja negatívan a géped teljesítményét. A Windows 10-re való váltásnál a számítógép maga egyeztet a teljesítményről és választja ki, melyik tömörítési faktort használja.

Ennek tetejében a Microsoft javított a Windows visszaállását elősegítő eszközökön, így azok is kevesebb helyet vesznek el, azaz többé nem lesz egy különálló visszaállási kép (recovery image) a lemezen, melynek alapján a Windows helyrehozhatja eredeti állapotát. A gyártótól függően ez, akár 12 GB-ot is sprólhat neked.

Ha kétségbeesetten szükséged van minden GB-ra, akkor a Windows 10 megjelenése némi könnyebbséget jelent majd.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: lifehack.org és pccareworthing.wordpress.com

Írta: Ambróz Nóra