Jump to content

Az USB Type-C-vel jöhetnek a külső MacBook akkuk

2015. 03. 13. 16:00

Ha már jó ideje arra vágysz, hogy egy plusz akkut vihess magaddal MacBookod mellé és ezzel elkerüld a konnektorvadászat rémségeit, akkor lehet, nemsokára szerencséd lesz az USB Type-C portnak köszönhetően.

A 9to5Mac jelentése szerint az Apple végre megengedi, hogy más cégek akkucsomagocskákat gyártsanak a MacBookhoz, hála az USB Type-C bevezetésének.

Ezt megelőzően Cupertino tipikusan inkább perelni szokott, ha valaki olyan készüléket gyártott a MacBook mellé, mely extra élettartamot adott a laptopnak. Különösen a HyperMac járt rosszul, akik a MagSafe és az iPod mellé gyártottak kiegészítőket engedély nélkül.

Az újra alkotott USB port viszont azt jelenti, hogy az Apple-nek nem kell saját töltési technológiájának részleteit nyilvánosságra hozni a külsős cégek számára, így azok békében készíthetnek akkumulátorokat.

A probléma csak annyi, hogy az MacBook egyetlen ilyen porttal rendelkezik és egyelőre az egyedüli Apple készülék, melyen ilyen található. Ez reméljük hamarosan változik és nem lesz többé probléma, ha az USB Type-C porton keresztül szeretne az ember egyszerre tölteni, külső tárhelyet adni a meglévőhöz és egy másodlagos képernyőt bekötni.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra