Jump to content

LaCie hordozható meghajtója ideális a MacBookhoz

2015. 03. 11. 14:00

Ha máris kiszemeltél magadnak egyet a legújabb szuperkarcsú MacBookok közül, de visszatart, hogy nem tudod, hol fogod tárolni a fájlaidat, akkor lehet, tudjuk az ideális megoldást számodra. A LaCie hordozható meghajtója igazán jól illik a képbe.

A LaCie éppen időben mutatta be Porsche Design Mobile Drive-jának legújabb verzióját USB Type-C porttal, mely tökéletesen passzol az Apple hordozható eszközéhez (sőt idővel a személyi számítógépekhez is).

Az eszköz többek között megspórolja neked az adapter használatát ahhoz, hogy le és feltölts fotóidat a Time Machine-ra. Ennek ellenére azonban nem éppen egy álom, ami a meghajtókat illet. Továbbra is szükséged lesz például egy adapterre (ami szerencsére benne van a csomagban), ha szokványos USB eszközökhöz szeretnéd csatlakoztatni.

Emellett, hacsak nem szerzel egy hubot, választanod kell a Mac-ed töltése és a tárhelyed bővítése között. Amennyiben azonban ezzel úgy érzed, együtt tudsz élni, úgy a Mobile Drive az év második negyedétől beszerezhető 500 GB-os, 1 TB-os és 2TB-os modellekkel. Az árazás egyelőre még függőben van, ám a szokványos USB változatok 80, 100 és 150 dollárra vannak hirdetve az amerikai oldalon. Feltehetően az USB Type-C verziók is nagyságrendileg hasonló árcédulákat kapnak majd.

Forrás: engadget.com

Fotó: gadgets.ndtv.com és legitreviews.com

Írta: Ambróz Nóra