Jump to content

8 GB az Apple Watch-ban, de azt se használhatod

2015. 03. 11. 16:00

Ha szeretnél zenét hallgatni az Apple Watch-ról futás közben, akkor nem árt, ha az elvárásaidat a meglehetősen korlátolt lehetőségeknek megfelelően igazítod. A készülék 8 GB-nyi tárhelyét a cég szabja meg, hogy mire is használhatod.

Az Apple elárulta a 9to5Mac-nek, hogy a viselhető eszköz 8 GB beépített tárhellyel rendelkezik, ami kétszerese egy átlagos Android Wear órának, ám a cég elég komoly megkötésekkel engedi ezt felhasználói számára beosztani.

A zenéknek például mindössze 2 GB jut, így felejtsd el, hogy gigantikus lejátszási listákat állítasz majd össze. Gyakorlatban ez körülbelül 200-250 zeneszámnak elegendő az iTunes Store-tól megszokott 256 Kbps-es formában. Ezen felül 75 MB-ot ad a cég a fotók számára. Ettől nem kell kétségbe esni, hiszen az óra parányi képernyője miatt amúgy is át kell méretezni alaposan a fényképeket.

Mi a helyzet a maradék csaknem 6 GB-tal? Egy része minden bizonnyal az oeperációs rendszer helyéül szolgál, míg egy másik részt az appoknak különítettek el. Jelenleg az Apple Watch alkalmazásai azonban nem többek, mint az iPhone szoftvereinek kibővítései. Majd később azonban ez a helyzet megváltozhat, hiszen nem árt, ha a natív appok érkezésénél ténylegesen helyed is lesz csemegézni a letölthető alkalmazások közt.

Az egyetlen dolog, ami ebből zavaró, az a flexibilitás hiánya, ami főleg akkor jelenthet problémát, ha más prioritásokkal szeretnéd használni az órát, mint ahogy azt az Apple elképzelte.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: money.cnn.com és mashable.com

Írta: Ambróz Nóra