Jump to content

Az első hordható HTC eszköz, az USA-exkluzív Grip

2015. 03. 01. 12:00

A HTC bejelentette, hogy ők sem szeretnének kimaradni a viselhető eszközök körülötti hype-ból, így idén beszállnak a versenybe a Grippel, melyet kimondottan aktív fogyasztóiknak szánnak, akik sporttevékenységük precíz naplózására keresnek eszközt… az USA-ban.

A Grip egy olyan eszköz, mely a HTC az év folyamán bejelentett Under Armour-jához kapcsolódik, így az UA appját használja. Noha a sporttevékenységmérő eszközök piaca máris csordulásig telített, a HTC mégis abban reménykedik, hogy eszközük precizitásával a ténylegesen akkurátus eredményekre vágyó közönséget meg tudják nyerni. Ennek eléréséhez a GPS és a pedométer kombinációját használják.

A GPS követés egyik nagy hátránya azonban, hogy kikapcsoltan is a 100mAh-os akku mindössze napokat bír még a HTC saját bevallása szerint is. Amennyiben be is szeretnéd kapcsolni a GPS-t, máris 5 órára fogyott a várható készenléti idő.

A Grip egyelőre csak az amerikai piacon jelenik meg, ám sikere esetén a HTC minden valószínűség szerint szélesebb közönség számára is bemutatja majd.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra