Jump to content

Sesame, az okoszár egy kopogásra beenged

2015. 02. 26. 16:00

Nincs hiány az okosajtók és zárak piacán sem, ám tipikusan okostelefont vagy kódot kérnek azonosításként a szerkezetek. Nem lenne ennél sokkal egyszerűbb, ha egyetlen kopogással bebocsátást nyernél otthonodba?

A Candy House szerint az ötlet megvalósításra érdemes volt, így bemutatták Sesame elnevezésű okoszárukat, mely egy titkos kopogásra nyílik. Ezt lekopoghatod az ajtón vagy telefonodon, ám nem feltétlenül szükséges elővenned a készüléket és főleg nem kell számokat beütnöd, parancsot kimondanod vagy más módon azonosítanod magadat pluszban. A designt egyszerűen el lehet helyezni meglévő záradon percek alatt. A készüléket opcionális módon WiFi-re is kapcsolhatod, melyen keresztül távolról is utasításokat adhatsz a zárnak.

A közösségi támogatást egyelőre nem biztos, hogy elnyeri a projekt, ám az árak viszonylag barátiak. A szimpla zárért 99 dollárt kérnek, míg a WiFi-vel felszerelt változat 149 dollár. Amennyiben a Candy House-nak sikerül elegendő támogatást szerezni, akkor az első Sesame zárak május körül érkeznek majd meg.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra