Jump to content

Egy robot, mely a nyakadban ül és paradicsommal etet

2015. 02. 23. 16:00

Ha osztanának díjat a világ legbugyutább hordható eszközének, akkor szinte biztosan tudnánk ki a méltó győztes. Nem, nem az okosbanán, azt már überelte ez a robot, mely a nyakadban ül miközben futsz és paradicsomokat töm a szádba, nehogy kiszáradj.

A Japánban gyümölcslevekkel foglakozó cég, a Kagome csapatába fogadta a mechanika művészét, Maywa Denki-t, akivel közösen megépítették a Petit-Tomatan elnevezésű eszközt. A robotot a nyakadba kell ültetned ahhoz, hogy jól funkcionáljon, azaz képes legyen paradicsomokat tuszkolni a szádba, melyek „az antioxidánsok erejével ruháznak fel” futás közben.

Az idétlen segédrobotot eredetileg polgárpukkasztásnak szánták a hétvégén megrendezett, nagy tokiói maraton eseményére, ám végül egy teljesen kidolgozott eszköz lett. Még időzítője is van, melynek köszönhetően nem cuppoghatod el féltávnál az összes élelmedet. Noha nem valószínűtlen, hogy bármilyen komoly atléta valaha is alkalmazná a robotot, mégis a klasszikus futó kulacs maradinak tűnik a technológia ilyen vívmányai mellett.

Forrás és fotó: engagdet.com

Írta: Ambróz Nóra