Jump to content

Ez a robot jobban hegedül, mint az emberek többsége

2015. 02. 22. 16:00

Azt kívánod utólag, bárcsak ne hagytad volna kölyök korodban olyan gyorsan abba a hegedülést? Nem vagy ezzel egyedül. Noha az időt sajnos nem lehet még visszaforgatni, mégis a nyugdíjas mérnök, Seth Goldstein talált megoldást arra, hogy zenés ambícióidat a technológia segítségével kiélhesd.

Seth Goldstein nemrégiben mutatta be találmányát, aki Ro-Bow névre hallgat. A kinektikus szoborként emlegetett furcsaság ujjaiban rejtőzik az elektromégneses robottechnológia, mely képessé teszi Ro-Bow-t arra, hogy digitális zeneszámokat játszon el egy valódi hegedűn.

Noha a gépezet tudása sehol nem vetekszik a valódi virtuózok művészetével, mégis sokkal jobb, mint amit az átlag ember jónéhány év zenetanulás után tud. A fürge robotujjak képesek sok mindent kezelni a pörgős, ír, folk muzsikától kezdve egészen az olyan szentimentális, lassú dallamokig, mint az Amazing Grace.

A Ro-Bow hardvere egyelőre kicsit nagyocska és még számos fejlesztést igényel, mielőtt egyszerű projekt munkánál többként tekinthetünk rá.

Forrás: engadget.com

Fotó:gainesvillescene.com és melintelinas.deviantart.com

Írta: Ambróz Nóra