Jump to content

Bővül az ingyenes OneNote 2013

2015. 02. 14. 12:00

Csaknem egy éve a Microsoft megcsinálta a OneNote 2013 ingyenes változatát Mac-re és Windows-ra, ám az utóbbi platformon bizonyos opciók csak az Office Suite csomagjában voltak elérhetőek, mostmár azonban a teljes változatot kapják az ingyenes felhasználók is.

Megszűnik a OneNote ingyenes és fizetős változata közt lévő számos funkcionális különbség, melynek értelmében a OneNote valamennyi felhasználója számára adott lesz a lehetőség, hogy:

- Jelszóval védje dokumentuma bizonyos részeit

- Megnézze egy oldal korábbi verzióját a Page History-n keresztül (oldaltörténet)

- Jegyzeteljen miközben videót vagy hangot vesz fel

- Specifikus szavakra keressen hang- vagy videófelvételekben

- Beágyazzon más Office dokumentumokat vagy fájlokat a jegyzetkönyvébe

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a OneNote 2013 különbözik az érintőképernyőbarát Windows 8 OneNote verziótól. Az előbbi egy erőteljesebb alkalmazás, mely az Office Suite része, míg a másik egy könyedebb Windows 8-specifikus app.

Ebből arra következtetünk, hogy a Microsoft valószínűleg megújítja a OneNote verzióit az Office 2016-ban és az univerzális Office Windows 10 alkalmazások közt is. Ezutóbbi egyaránt működik majd mobileszközökön és asztali számítógépen, valamint az év folyamán később jelenik meg. Ameddig azonban ez nem történik meg, addig mindenképp üdvözölt újdonság ez a OneNote 2013 felhasználói számára.

A frissített ingyenes OneNote 2013-at innen töltheted le.

Forrá és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra