Jump to content

OneDrive for Business felhő OS X-re

2015. 02. 01. 16:00

A Microsoft nemrégiben elindította OneDrive for Business szolgáltatásának felhő alapú tárolási lehetőségeit a Mac asztali gépek számára, mely kiadáshoz egy integrált iOS OneDrive app is tartozik.

A legújabb OneDrive iOS alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy úgy érjék el OneDrive for Business fiókjukat, hogy közben nem kell átváltaniuk egy másik alkalmazásra. Mindkét szolgáltatás korábban már egy alkalmazásban egyesült augusztusban az Android készülékeken.

Noha a felhasználók már munkahelyi és személyes tárhelyüket is egyetlen alkalmazásból érhetik el, a rendszergazdák számára továbbra is adott a lehetőség, hogy biztonságossá tegyék a OneDrive for Business fájljait, mint korábban is az Office 365-ön keresztül.

A OneDrive for Business ezenkívül nemrégiben jelent meg OS X-re szinkronizálásra képes kliens formájában, melynek publikus előnézeti verziója elérhető a Microsoft Download Centerben. A felhasználók kezelhetik és szinkronizálhatják fájljaikat a szolgáltatás Finder opciója segítségével, mintha egy bármilyen más mappát menedzselnének.

A Microsoft hozzátette, hogy hamarosan új lehetőségek érkeznek, melyek többek között a szerkesztésben, a hibabejelentésben és a rendszergazdák számára az eszközök kezelésében nyújtanak majd segédkezet. A cég további célkitűzése, hogy egységesítse kliensét a OneDrive és a OneDrive for Business esetében Windows-on, Mac-en és a weben is egyaránt.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: myappwiz.com és idownloadblog.com

Írta: Ambróz Nóra