Jump to content

Okos ágyhuzat a Luna-tól

2015. 01. 31. 14:00

Ha nem érzed elegendőnek a hagyományos alvásfigyelő eszközöket, akkor a Luna okos matrachuzata lehet az, mely minden igényednek megfelel. Az intelligens huzat nem csak alvási szokásaidat követi nyomon, de az ágyad hőmérsékletét is befolyásolhatja és képes kapcsolatba lépni más eszközökkel is.

A Luna mindenre képes, amire egy hagyományos huzat, így akár gépben mosni is lehet, ám a 180 dolláros áron két méretben kapható eszköz az átlagnál sokkal többet tud. A huzatba egy sor szenzort helyeztek el, mely alvási szokásaidat pontosan adatolja az alvási ciklusoktól a légzési sűrűségen keresztül egészen a szívritmusodig. Emellett pedig képes kontrollálni a szobában uralkodó körülményeket a hőmérséklettől, a fényig. Ráadásul mikrofonnal és Wi-Fi-vel is fel van szerelve és előre megadott parancsokat hajlandó fogadni.

A begyűjtött adatokat egy ingyenes iOS és Android készülékekre szánt app fogadja, mely idővel megtanulja szokásaidat. A két oldalon különálló módon lehet állítani a hőmérsékletet, így pároddal mindketten jól érezhetitek magatokat, mely hőfok kiválasztása során a huzat még ajánlatokkal is segít.

A Luna mozgásérzékelői figyelik miként mocorogsz álmodban, míg a mikrofon a horkolás érzékelésére hivatott. (Nem kell tehát aggódni a hálószoba privát jellege miatt.) Idővel szokásaidat ismerve az alkalmazás analízist készít és javaslatokat tesz, hogyan alhatnál pihentetőbben éjszaka.

Ezenkívül a Luna képes kapcsolatba lépni más okos eszközökkel, így ha ágyba kerülsz automatikusan megteremtheti az optimális körülményeket, ha például hangszórók, villanykörték és ventillátorokat is a szolgálatába állítasz. Ezek elősegítéséhez a cég máris partneri kapcsolatban áll a Lockitronnal, a Beeppel, az Emberlighttal és a Nest termosztát gyártóival.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: thenextweb.com és lunasleep.com

Írta: Ambróz Nóra