Jump to content

Megérkezett a Windows 10 Cortanával és az Xbox appal

2015. 01. 26. 14:00

A hosszúra nyúlt szerdai Microsoft konferencia után sokan érezték úgy, hogy a cég végre elhozza nekünk azt a Windows-t, amire már régóta vártunk. Probléma csak egy volt: még nem lehetett letölteni a publikus béta verziót. Most azonban végre vége a várakozásnak: elérhető a Windows 10 előnézete.

A jelenleg letölthető Windows 10 már számos olyan új featue-t tartalmaz, melyeket múlt szerdán a Microsoft beharangozott. Ezek közül talán a leglényegesebb, hogy már elérhető Cortana, a virtuális asszisztens. Ezenkívül megérkezett az új, kicsinosított Start Menu, a vadonatúj Settings, Photos, Maps és Windows Store alkalmazások, melyek közt megtalálható az új Xbox app is. Sajnos azonban egyelőre még nem streamelheted a játékokat konzolodról.

Azok, akik már az operációs rendszer egy korábbi változatát is megkapták, elég csak update-elni, ha viszont új vagy a Windows 10 party-jában, akkor jelentkezz a Windows Insider programon keresztül és válts az új OS-re a Microsoft által megadott instrukciókat követve.

Alternatívaként letöltheted az ISO fájlokat is, ám mindenképpen jelentkezned kell az Insider programba vagy be kell lépned a Microsoft fiókodba, mielőtt elérhetnéd őket.

Ne feledd, egyelőre ez csak a Windows 10 asztali változata. A telefonok és kisméretű tabletek számára készült előnézet február elején érkezik.

Ha érdekel, hogy mi mindent tartogat még a Microsoft számodra a Windows 10-zel, akkor olvasgass múlt hétvégi cikkeink között, melyekben összefoglaltuk a redmondi esemény legnagyobb szenzációit.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: lifehacker.co.uk és hardcoregamer.com

Írta: Ambróz Nóra