Jump to content

Windows 10 mobilkészülékekre

2015. 01. 24. 16:00

A Microsoft szeretne egységes operációs rendszert nyújtani felhasználói valamennyi készüléke számára, így bemutatták azt is, hogyan fog mutatni a Windows 10 olyan eszközökön, melyeknek 8”-nál kisebb a képernyője. Azaz a rendezvény résztvevői megismerkedhettek a tabletekre és okostelefonokra szánt Windows 10-zel.

A mobilokra és táblagépekre átalakított Windows 10 rendelkezik néhány egyedi sajátsággal. Egyike ezeknek a megújult feature-öknek, hogy a Recent Apps (nemrég használt alkalmazások) felkerülnek az Apps (Alkalmazások) lista tetejére. Másik újdonság, hogy az Action központot innentől szinkronizálhatod a PC-s változattal, hogy minden eszközön ugyanazt a kényelmet biztosítsa. Míg a harmadik és talán legészrevehetőbb újdonság a Skype integrációja az üzenetküldésbe.

A redmondi bemutatók azonban ezzel még nem értek véget. A vállalat bepillantást engedett abba is, hogyan fognak kinézni az Office alkalmazások a Windows 10 mobilkiadásán. A fájlok innentől szabadon közlekedhetnek a PC, a OneDrive és a mobilkészüléked között, melyet a vezeték nélküli nyomtatás lehetősége és a Miracast opciói koronáznak meg.

A Windows 10 mobilokra előreláthatóan február folyamán válik elérhetővé.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: digitaltrends.com és allinallnews.com

Írta: Ambróz Nóra