Jump to content

Cortana PC-re

2015. 01. 24. 14:00

A Microsoft máris meglebbentett egy-kettőt azok közül a Windows 10 lehetőségek közül, melyek csak három-öt hónappal később érkeznek majd, melyek közül a legjelentősebb, hogy PC-re is elérhetővé szeretnék tenni Cortanát.

A digitális asszisztens immár biztosan része lesz a megújuló Windows-nak. Előreláthatóan Cortana valahol a mostani dátum és hangerő beállítások környékén helyezkedik majd el az asztalon a bal alsó sarokban, ahol majd felbukkannak a tőle érkező értesítések.

A Microsoft bemutatott egy rövid demót a PC-s Cortanáról, akinek néhány rövidke kérdést tettek fel az időjárásról, a légi forgalomról és más a felhasználó földrajzi helyére vonatkozó infókról. Ezen kívül azonban akár emaileket is diktálhatsz neki, kerestethetsz Cortanával appokat vagy éppen megkérheted egyszerű feladatok elvégzésére, mint például, hogy „játssza le a zenéidet”.

Ezenkívül Cortana nyelvismerete is bővült, azaz megtanult pár újabb nyelvet, sőt utánzásra is képes. Ezt mindenképpen érdemes kipróbálnod, ha kíváncsi vagy rá, hogy milyen, ha egy robot megkísérli előadni a klasszikus, szinkronizálatlan Yodát.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: pcworld.com és notebookreview.com

Írta: Ambróz Nóra