Jump to content

A Google új FCC vezeték nélküli spektrumot akar

2015. 01. 22. 14:00

Lehetséges, hogy Elon Musk szeretné megoldani a távoli helyek internet elérését egyes tengerszint felett roppant magasra helyezett eszközökkel, ám nem ő az egyetlen, aki dolgozik a problémán. A Google-nek is van egy már 2013 óta fejlesztés alatt álló ötlete, a Project Loon, mely hamarosan új szakaszba léphet.

A vezeték nélküli rádióhullámok között máris hatalmas a zűrzavar, így érhető, hogy a Google egy saját spektrumot szeretne, mely a 24 GHz-es terjedelem fölötti és lehetséges lenne rajta keresztül a cég számára az internet ballonok jelének közvetítése.

Noha erről tipikusan úgy vélekednek, hogy nem megfelelő a mobil szolgáltatások számára, a vállalat mégis levelet írt az FCC-nek, miszerint nagyon is tudnák hasznosítani a dolgot légi eszközökön keresztül, mint a magasan repülő ballonok és a drónok.

Lehetséges tehát, hogy az új rádióhullámokat a Google drónjai fogják használni, mely gyanúra további okot ad, hogy a cég áprilisban megvásárolta a Titan Aerospace-t. További lehetséges felhasználás lenne a HD video streamelés, a licensz nélküli szélessávú szolgáltatás és egyes meg nem nevezett „teljesen új technológiák és innovációk.”

Természetesen értjük, miért lenne előnyös a Google számára, ha az emberek még több módon csatlakozhatnának szolgáltatásaikhoz, ám kétségtelen az is, hogy az amerikai vezetéknélküli tér kezd egy kissé zsúfolttá válni.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: en.wikipedia.org és sotechiespaces.com

Írta: Ambróz Nóra